Hartelijk welkom op de site van de Broekse Hoeve.

Sinds 1987 zijn wij al fokker van het van oorsprong Franse Ouessantschaap.
Tot 1995 waren wij woonachtig aan de Broekweg te Hengelo Gld. De stalnaam Broekse Hoeve werd toen voor de herkenbaarheid van de fokkerij al aan de dwerggeiten meegegeven. Sinds we in 1997 op het Joosthuis te Barchem kwamen wonen gebruiken we de 'oude' stalnaam wederom voor de herkenbaarheid van onze Ouessantschapen.

Voor meer gegevens van de geschiedenis, herkomst etc. van deze leuke, kleine schaapjes verwijzen wij naar onze vereniging FOS (Fokkersvereniging Ouessant Schapen).

Ons fokdoel is te streven naar kwalitatief goede, gebruiksvriendelijke en gezonde Ouessantschaapjes die voldoen aan de raskenmerken. Na jarenlang alle vier de erkende kleurslagen te hebben gefokt begeven we ons sinds 2005 wat meer in de richting van de aparte schimmelkleur. Zeker niet de makkelijkste kleur, maar wederom een nieuwe uitdaging.

De foto's die op deze site staan zijn allemaal door mijzelf gemaakt, in de meeste gevallen van mijn eigen dieren. 

Gradus Derksen
Ruurloseweg 34
7244 PD  Barchem
06-25094488

 

Alle opgenomen teksten en foto's zijn eigendom van Gradus Derksen en mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming gebruikt worden in een andere site of schriftelijke publicaties.